Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Openheid.

Heel veel duiven heb ik al bijgehaald veel slechte maar ook enkele bruikbare tot goede, toch verwijt ik niemand iets ik kweek zelf ook ontelbaar meer slechte dan goede.

De duiven waar ik wel mee geslaagd ben heb ik de liefhebber in kwestie vaak wel laten weten iets wat ik ook graag terug hoor.

Enkele voorbeelden van jaren terug van een liefhebber die hier een duif kocht en hem enkele dagen daarna om kwam ruilen voor diens broer omdat de duif niet fit was, kan gebeuren dus ik zei ruil hem maar om.

De liefhebber in kwestie kwam ik jaarlijks wel ergens tegen op een prijs uitreiking de beste man speelde enorm.

Nooit iets over die duif gehoord of gelezen tot er 10 jaar later een e.mail kwam met de tekst mijn beste kweker is dood, de duif in kwestie dus.

Ook onlangs nog een verkoop kunnen volgen in de duif over M.B. ook een super speler uit Aalsmeer die ik met regelmaat tegen kwam en zo nu en dan een praatje mee maakte tot ze me onlangs op dit stukje wezen op facebook, 

 De rode doffer die ik ooit van Peter Theunis uit Hoeven kreeg een grote rol speelde in de kolonie. Deze doffer uit zoon Rossi maal Spinneke maal een duivin van Peter Van Oerle orgine Maurice Haseldonck verhuisde naar Aalsmeer toen ik naar de overnacht wilde.

Deze zoon Rossi werd basis kweker bij Embregts- Theunis uit Hoeven. Michel heeft de doffer laten ontpoppen, waar ik vaak het geduld niet heb. Zijn duivin werd ook gekweekt van een enorm goede lijn. Rocketeer van dezelfde Peter van Embregts - Theunis.

En inderdaad de verkoop lijst erop nageslagen en M.B. was wel degelijk goed geweest met die duiven zonder er ooit iets tegen mij over te zeggen.

Een duivin zat ook op die verkoop met de tekst afstamming onbekend Gini de beste duif van Nederland in 2015 nou hoor ik uit bronnen (maar of het juist is weet ik niet) dat ook Gini uit een duif van mij kwam dat zou dus helemaal jammer zijn om zoiets niet even te melden als dat zo zou zijn.

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
Nog meer nieuwsartikelen: « De beste wensen. Bonnen. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version