Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Het begint weer goed.

12 maanden de tijd om de ringen te maken en dan nog niet op tijd klaar, hoe kun je dat voor elkaar krijgen.

Als het zo door gaat zullen er veel Belgische ringen op de uitslag lijst verschijnen die hebben ze gewoon 30 december in huis zoals het hoort. Je kan mij niet wijs maken dat 60% van de liefhebbers hun winter kweek nu in de prullenbak kieperen door een fout van de Npo, of zou er dan een schade vergoeding komen???

Alle liefhebbers kunnen een spoedbestelling doen ben benieuwd hoe het dan met de ringen serie zal zitten. Ook ben ik benieuwd hoe het met de gouden ringen geregeld zal zijn ik heb namelijk alleen gouden ringen bij mijn jongen.

Een aanfluiting een nog grotere aanfluiting dan in 2009 toen er een boel beschadigde ringen bij zaten.

Terug op eigen hok,

Hier gaat alles zijn gangetje ik maak ze een maal per dag zuiver ook voer ik ze eenmaal daags in de middag, de drinken pot word eens in de 2 dagen ververst. Het najaar/winter op het duivenhok ik heb er niets mee, bij mij begint het pas weer te leven als de dagen langer gaan worden ergens rond maart.

In het voorjaar kan ik er van genieten lekker buiten zitten bij de jongen met een kopje koffie, of ergens in een weiland de duiven loslaten voor een training, dan ben ik een gelukkig mens.

Nou laat ik de boel de boel straks ben ik weer scherp, geen goede eigenschap je moet 12 maanden per jaar een top melker zijn.

Maar ik hou ook in de wintermaanden alles wel in de gaten ik pak met regelmaat een duif vast om te zien hoe het zit met de pluim of het gewicht, ook ruik ik eens in de bek en dan weet ik snel genoeg of alles nog in orde is of niet.

Ook zou men 2 weken voor de koppeling eens op consult moeten maar ook daar ben ik te gemakkelijk in en denk ik het zelf wel te weten.

Met de jaren betrap ik me erop dat ik alles gemakkelijker ben gaan doen, hier een en dezelfde mengeling het gehele jaar, Lavakorrel op de vloer, zo goed als geen bijproducten meer, weinig tot geen medicatie, geen ATX platen of wat voor verwarming dan ook meer aan allemaal dingen die ik vroeger niet over zou slaan.

Nu zoek ik het in de duiven nog meer dan vroeger en ook dat valt niet mee, afgelopen jaren zijn er van diverse Belgische en Nederlandse tophokken duiven uit getest en meest weer verdwenen.  

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
Nog meer nieuwsartikelen: « Motivatie. De beste wensen. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version