Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Rustig in duivenland.

Nog steeds krijg ik alle dagen mail over het voeding schema van de Champions/Npo mix. Klik even op het logo van de zak aan de rechterzijde en je kan boven in het kopje het voeding schema vinden. Let wel op dit is een globaal schema bij koud of warm weer zware of lichte inspanning de dosering aanpassen op gevoel.

December is hier altijd de maand dat het rustig is de kwekers zijn dan gekoppeld de eitjes zijn vorig weekend richting Friesland gegaan dus ik verwacht maandag dinsdag dat ze hier opnieuw gaan leggen.

Een kweek duivin heb ik verwijderd zat schijn gepaard maar had als enige niet gelegd dus weg ermee.

De vliegers zijn aardig door de rui op enkele oude staart pennen na, maar de koppel datum daar zal ergens eind januari begin februari zijn gelijk met de derde leg van de kwekers of vierde maar net welke leg er naar Friesland zal gaan.

Zelf ben ik daar niet zo mee bezig ik speen tot eind april jongen af dus straks struikel je er weer over, wat ik wel doe is zo snel mogelijk de op het zicht minderen exemplaren verwijderen.

Nou kan niemand in een duif kijken maar ik heb zelden goeie extreem grote of extreem kleine duiven gehad dus zulke selecteer ik op voorhand eruit.

De prijsuitreikingen zijn ook achter de rug enkel de gouden cracks nog van de FZN en dan de Gouden duif viering nog, en dan zijn we er klaar mee en kan het gas erop naar volgend jaar.

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
Nog meer nieuwsartikelen: « Medicatie. Prachtig toch. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version