Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Medicatie.

 

Medicatie vaak kan men er niet zonder maar beter is van wel. Vrijdag was ik bij Hugo Batenburg in Klaaswaal en hadden we het over het aan zuren van maag en darm stelsel, hij doet het met Wonder Pigeon ik op de goedkopere manier Naturaline met knoflook.

Maar het gaat net als alles om de gulden middenweg, doordat het maagdarm stelsel licht aangezuurd word kunnen er veel bacterien niet goed leven.

Men moet natuurlijk niet gaan overdrijven met teveel aan zuren, we waren het beiden wel eens dat het dan averechts kan gaan werken.

Ik verkies voor de gemakkelijke goedkopere manier maar dat doe ik met alles of het nu bijproducten voeding of medicatie betreft, liefst geef ik er zo weinig mogelijk aan uit.

Beide weten we ook wel dat de kwaliteit van de duif de doorslag geeft alles valt of staat vaak met de zwakte van de duif, dus ook in de kweek niet sleutelen aan slecht opkomende jongen maar opruimen.

Bij pas gespeende jongen moet de selectie lat hoog liggen op gezondheid bouw en slimheid, ik heb dat vaker aangehaald ik speen de jongen vroeg veel te vroeg zullen de meeste denken.

Bij vroeg spenen denk ik aan 21 dagen zonder ouders, de eerste dagen lijkt het of ze het niet halen maar daarna zouden ze de voerbak en al opeten.

Hier geen junioren of luikse mengelingen gewoon de Championsmix en de bak word bijgevuld zodra hij leeg is dus alles moet naar binnen.

De jongen drinken uit drinkgoten en daar ga ik ze niet induwen, diegene die te dom zijn om het zelf te vinden als het hun leeftijd genoten wel lukt die worden verwijderd.

Ook als de andere jongen in de lucht vliegen en er nog zijn die het verstikken om buiten te komen weg ermee, hier geen lijst op het hok om te zien waar ze uitkomen dat boeit me niets.

Maar ik kweek er voldoende en het boeit me niets of ik er mee 100 of 40 moet gaan spelen.

Waardeer dit artikel
(2 Stemmen)
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version