Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Voor koppelen loont.

 

Duiven voorbereiden en voor koppelen voor een goede kweek werkt perfect, zowel hier als bij Jan hadden alle 34 koppels tussen de 8e en 9e dag gelegd. de eitjes verhuizen dit weekend richting Friesland en dan kan ik voor mezelf beginnen.

Alle kwekers hebben vrede met elkaar geen vechtpartijen, doordat ik erwten stro op de Lava korrel gegooid heb moet ik wel om de paar dagen de nesten verkleinen, sommige slijpen hun nest tot aan het plafond vol.

De eerste 2 rondes hier en in Friesland pakken we van alle kwekers de eitjes zodat we van elk koppel 4 jongen op 2 plaatsen kunnen testen.

Daarna word de ploeg verkoppelt en pakken we nog elk een koppel eitjes,  de allerbeste gaan op de kweekbox en die worden nog enkele malen verlegt onder de andere. de bedoeling is om ook een mooi elite ploegje te kunnen kweken voor de Npo vluchten.

Van deze handvol kweekkoppels vaak al wat ouder word toch niets verkocht, de eitjes van de oudere dames 2011 tot 2013 worden spaarzaam dus enkel voor eigen gebruik ook op geen enkele veiling site overigens.

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
Nog meer nieuwsartikelen: « Toppers!! Medicatie. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version