Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Wit van de vorst.

We waren bij Jelle Roziers en die had een haan tussen de duiven lopen nu begrijp ik waarom. 

Stevige vries kou hier maar toch heb ik dat liever dan regen, al lijkt het de duiven niet uit te maken. Afgelopen week kwam ik in de schemering buiten en alle duiven die in januari op de Pipa veiling komen lagen lekker in de stort regen buiten, terwijl ze vanochtend in de vrieskou ook lekker buiten zaten.

Het rare is dat ze gewoon binnen kunnen maar toch verkiezen om zodra het maar enigzins licht word buiten te gaan zitten. Wel een teken van gezondheid en een goede weerstand.

Zo waren ik en Jan vorige week in Belgie en kregen daar zomerjongen te zien met een slechte broekpen, dan is mijn zin al weg en heb ik het dan al wel gezien.

Kijk duiven met slechte pennen kan altijd na een bar slechte vlucht, maar meestal hebben ze wat gehaperd en is er met stevige antibiotica op gegaan om het weer recht te trekken.

Zo waren we dus ook op een plek waar we na een hok vol duiven iets in handen kregen waar mijn interesse wel in was, maar de beste man verkocht haar niet of wilde er een fortuin voor. Schrik niet de duif had een 2e provinciaal gewonnen tegen amper 800 duiven maar werd als een super bestempeld, man wat heb ik dan zelf top duiven zitten.

Kijk in Belgie zijn ze op veel plaatsen het spoor bijster aan het geraken, een handvol Chinezen is daar een fortuin neer gaan tellen voor enkele 1e asduiven KBDB. op zich is daar niets mis mee de prestaties van die duiven liegen er niet om.

Maar liefhebbers die tegen de persoon in kwestie met die asduif op het hok spelen vinden dat ze beter spelen en vinden dat hun duiven dat ook waard zijn, kijk en daar wringt de schoen.

Op vele internet sites worden duiven verkocht waar gem 40% veiling kosten afgaan, dus brengt een duif €1000,- op dan is er amper €600,- over zo simpel ligt dat.

Ook nekken de meeste sites de prijzen die aan huis gevraagd worden. Een voorbeeld een liefhebber verkocht uit koppel X 6 duiven die gingen amper voor € 300,- weg dus €180,- over, maar aan huis vroeg de beste man € 1000,- per stuk dus haken kopers af natuurlijk.

Verkopen op een veiling site is mooi maar dan wel top kwaliteit op een top site op langer termijn kost het je anders klanten lijkt mij.

Ook de buitenlandse klanten zijn niet gek en weten tegenwoordig precies waar de beteren zitten en geven geen cent extra uit dan nodig.

Wel word het ook voor hun steeds moeilijker omdat iedereen met Nationale asduiven schermt maar dat niet zijn.

Hoog tijd voor een competitie met voor iedereen hetzelfde aantal vluchten en spelregels en niets meer of minder.

Waardeer dit artikel
(0 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Hagel regen sneeuw. Toppers!! »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version