Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Hagel regen sneeuw.

 

Op de foto een van de topjongen 2017 van Jan uit Golden Boy (volle broer Amazing Nugget 3e WHZB) x Lesley,s Girl Theo Pander eerder ook al moeder van Rooney,s Diamond 2e Nat asduif.

Echt het vieste weer wat je kunt hebben in deze dagen van alles wat behalve zon. Gisteren de top lichting 2017 eens in handen genomen de rui loopt goed de doffers nog op een pen en de duivinnen op 2, maar voor de koppel datum van eind januari zijn die meest klaar.

Ze zijn wel al zijde zacht ingepluimd alle dagen Sedochol op het voer doet zijn werk wel.

Ook bij compagnon Jan zit een pracht lichting 2017 (wat wil je als je alle jongen duiven vluchten in de top 10 van de afdeling gespeeld heb) Wat nu in zijn ogen de minste duiven zijn wat prestaties betreft waren enkele jaren terug zijn beste dus dat belooft voor 2018.

Normaal komen ze gewoon buiten met droog weer en daarbij merk je wel dat de rui op zijn einde loopt, ze hangen steeds langer in de lucht.

De laatste jaren laat ik ze in de winter los voorheen nooit, maar ik merk wel dat ze nu beter starten in het voorjaar zonder vleugel problemen.

Ook is het zo in de jaren dat ik ze vasthield pakte de rover in het voorjaar nogal eens een oude duif, nu lijken ze alerter.

De pluim van de duiven lijkt vettiger en zachter als ze meer in de buitenlucht vertoeven, kijk hier staat 12 maanden per jaar 50% van de voorzijde en plafond gewoon open.

Eerst deed ik dat meer voor mezelf omdat ik meer last van de stof kreeg, maar de duiven voelen zich er ook 10 keer beter bij.

Ze moeten er wel doorheen ik was wel altijd iemand van werken met verwarming platen en plafond schuiven ATX verwarming en noem maar op.

Nu dus alles al enkele jaren volledig open maar net ik al aangaf ging dat niet zonder slag of stoot, niet alle duiven konden daar in het begin tegen rulle koppen niesen en noem maar op.

Nu merken ze niets meer van de koude en zitten ze alle dagen strak in het pak met mooie vaste mest en dons.

Ik zag dat ook bij Jelle Roziers altijd in de open lucht niks geen motivatie ( de duiven zitten het hele jaar op kapelletjes ) Volgens de Jelle is motivatie de doodsteek als je een heel seizoen aan de top wil mee draaien en gelijk heeft hij, ook daar wennen de duiven aan ze zijn slim genoeg en halen hun voldoening uit het samenzijn op de vloer van het hok.

Feit is wel dat ik nu geen duiven meer bij haal bij een liefhebber die ze in de watten legt, die duiven lijken het hier gewoon te begeven en kunnen niet tegen het regime hier.

Waardeer dit artikel
(3 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « In deze tijd. Wit van de vorst. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version