Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

In deze tijd.

 

Ik las op de site van John van Dongen nog iets over de maan theorieen, het zal allemaal best wel maar ik geloof er niet in.

Mijn geloof is in de loop der jaren in vele dingen afgenomen allerlei bijproducten,opvoeren, medicatie,tonen,verwarmen noem maar op. Ook vrij koppelen is iets wat ik nooit zal doen een keer bij de vliegers gedaan jaren terug, na 5 weken lagen er hier en daar eieren.

Hier is alles gestuurd ik ben baas op eigen hok en ik bepaal wanneer ik koppel, ga ik 26 november koppelen dan zorg ik er zelf voor dat de duiven er dan klaar voor zijn.

De duiven zijn dan iets krapper gehouden de weken voordien ook zijn ze al 2 weken bijgelicht en voor gekoppeld voor enkele dagen.

Afgelopen zondag gekoppeld en gisteren alle 36 koppels gewoon los op het hok zonder problemen van verkeerd vliegen of vechtpartijen, en dat is voor bereiden besef wel dat er 35% zomerjongen bij zitten ook daar geen enkel probleem.

Nou zijn duiven die elke keer in de verkeerde bak vliegen hier geen lang leven beschoren, gewoon domheid iets waar ik niet van hou van die onrust stokers die behoren niet op het kweek of vlieghok.

Dimmers gebruik ik niet het licht gaat aan en uit op een vast tijdstip de duiven weten dat en zitten dan gewoon in hun eigen bak.

Op de vloer ligt er lava korrel met een laag erwten stro erop zodat ze zelf hun nesten vol kunnen dragen om ook extra bak vastheid te krijgen.

Duiven moeten ook bezig gehouden worden dus alleen maar extra beweging voor de kwekers die hier niet los komen.

Dus gelijk ook een reden waarom ik geen voorstander ben van kweekboxen ze moeten zich toch vrij kunnen bewegen, uitvliegen zou zelfs nog beter zijn denk ik.

Waardeer dit artikel
(3 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Dagje Belgie. Hagel regen sneeuw. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version