Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Het nieuwe seizoen.

Aanstaand weekend word er op veel plekken weer gekoppeld ook hier worden de kwekers samen gezet, mocht het alleen voor mezelf zijn dan zou ik nog een maand wachten.

Maar we delen de jongen uit de kwekers op in Brabant en Friesland en aangezien we beiden een behoorlijke ploeg jongen willen moeten we wel vroeg beginnen.

Het weer zit zoals vaak niet mee, beter is het dat het tijdens het koppelen licht zou vriezen dan is het vaak mooi weer overdag.

Voor het leggen of de kwaliteit van de jongen maakt het geen bal uit zolang de kwekers maar in orde zijn.

Ik heb het al eerder aangegeven er zitten hier en in Friesland minimaal 3 rondes van de kweekduiven en per saldo zit er bij elke ronde evenveel bruikbaar als onbruikbare duiven.

Bij een dierenarts ben ik niet geweest al zou ik het een ieder ander wel aanraden enkele weken vooraf een mest en keel onderzoek te doen. De duiven zijn ingeent voor Pmv en Paratyphus ook hebben ze een Belga Magic en luisdruppel gehad, de mest is super ze zijn zijde zacht en voor wormen,cocidiose of wat dan ook hecht ik weinig waarde ze hebben dat hier al jaren niet geconstateerd.

Dit jaar heb ik weinig tot geen bonnen geschonken bij mijn weten een aan Jan Polder en een aan Falco Ebben beide hebben in het verleden iets betekent voor mij dus daar kon ik niet onderuit.

Ook gaat er een zomerjong van de kweekduiven naar de FZN een jong uit zoon Olympic Samanta Comb Verbree (hier is niet meer aan te komen volgens Co omdat ze inmiddels verkocht is) x New Goldstar ofwel de 1e Npo Fontenay en zus van Fast Jewel. 

met een 1 jong heb ik dit jaar gespeeld (omdat de doffer pas in maart hier de hokken is komen versterken) maar dat jong wint dus wel 4 x top 100 op de Npo vluchten dit jaar, dus dat belooft wat voor de toekomst.

Uit half zus Olympic Samanta x Mister Gold heeft jan ook 2 knappe jongen ook daar zijn er dit jaar maar 2 van gespeeld een Fast Gold dus won de 7e en 14e Npo bij Jan.

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
Nog meer nieuwsartikelen: « Hoogtepunt 2017. Veranderingen. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version