Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Kleuren.

Over enkele maanden zie je in de schaal weer wat voor kleur de jongen hebben. Hier zijn bijna alle duiven kras of blauw met een enkele witte pen, ook kweek ik wel eens een bonte of eerder zeldzaam een witte.

Persoonlijk heb ik het niet op rood,vaal grijs,zwart schalie maar dat is een persoonlijke keuze als het goeie zijn dan zijn ze welkom natuurlijk.

Las net op een verkoop bij Pipa een stamkaart de duif heeft in beide generaties zowel vader,moeder,opa en oma blauw als voorouders, maar toch is hij zelf knal rood.

Het zal wel een terugslag zijn anders zal er niet veel kloppen van het bijgeleverde dna profiel vrees ik. Volgens Tomaz (een alerte mailer)moet dit recessief rood zijn.

Hoewel dat dna gebeuren ik had een zomerjong enkele jaren terug dat kwam op een verkoop site met een dna profiel daar kwam uit dat het een doffer was, het rare is ze had hier immers gewoon een koppel eitjes gelegd met een oude doffer.

Over enkele weken kunnen we er weer tegen aan, we hebben dit jaar weinig aangekocht op enkele na uit duiven van liefhebbers waar we al eerder mee geslaagd waren.

Wel heb ik enkele prachtige jongen gehaald bij goede vriend Peter Colijn&Fox waar ik ook vorig jaar 2 toppers gehaald heb. We hebben nog wel enkele hok bezoeken gepland staan bij liefhebbers waar we al eerder iets goeds gehaald hebben,dus je weet maar nooit mocht ik iets tegen komen wat me aan staat.

Ik blijf op zoek en inderdaad plekken waar je eerder super mee geslaagd bent zal je vaak voor de 2e keer niet zo slagen. Maar mij gaat het om dezelfde lijnen waar eerder wel mee geslaagd werd die hebben toch bewezen dat ze met mijn eigen duiven kruisen.

Het voornaamste tenminste zo handelde ik altijd, vroeger ging ik gericht op zoek voor een doffer of duivin maar dan wist ik in mijn hoofd waar ze tegen moest komen.  Dus de duif in kwestie moest wel bij het eigen soort passen was dat niet zo kocht ik haar niet.

 

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version