Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Zomaar uit de oude doos.

Kijk in de jaren 90 maakte ik vooral met de jongen duiven de Zuid Nederlandse Bond onveilig ik herinner me nog een vlucht uit Chartres waarbij ik er 7 op teletext vloog.

Samen met o,a, Louis Stabel stond ik elk jaar van 93 af wel bij de 1e 10 kampioenen van de toenmalige ZNB.

Ook werd er in die jaren meermalen op de teletext gevlogen met als uitschieters de 1e Npo/Znb Bourges in 1997 en 1998.

Ook bij de Goudencracks FZN haalde ik in die jaren een massa kampioenschappen op.

Toen kwam Brabant 2000 die in 1999 opgericht werd (toen 5000 leden) en ja wie was de 1e hok kampioen en 1e asduif jong Brabant 2000? en wie is het nou weer 18 jaar later zowel 1e hok als asduif?? Ik zei de gek.

Velen Goudencracks en asduiven,teletext vermeldingen ver boven de honderd zouden volgen nadien, tot de totale verkoop in 2006.

Ik had het wel helemaal gehad met die duivensport alles gewonnen wat wil je nog meer. 

 

Ik deed het in die jaren 90 tot 2006 vaak met de nazaten van het teletext koppel mijn enige kweekkoppel wat ik ooit bezat, op elkaar was het goud wat eruit kwam ook de nakweek was super.

Tot ik besloot ze uit elkaar te halen en ging om koppelen al wat er uit beiden kwam was waardeloos, vanaf toen heb ik het gezocht in individuele kwekers en werd alles hier elk jaar om gekoppeld.

Na 2006 dus had ik op aandringen van mijn vrouw besloten om 6 koppels bevlogen jongen 2006 door te houden en bij mezelf een hok neer te zetten (de hokken stonden voordien bij mijn schoonouders).

 

Na enkele jaren kreeg ik er weer zin in om vervolgens in 2008 de draad weer goed op te pakken en verder te gaan zoals vroeger, het duurde ook niet lang voordat ik weer op alle podia te vinden was.

Kijk op zich valt het velen niet mee om het oude niveau ooit nog te behalen, voor sommige die totaal verkocht hebben lukt dat nooit meer.

Mij is dat gelukkig goed afgegaan omdat ik altijd maar weer die wil had om te winnen en de oude basis nog in het bezit had door middel van die 6 koppels  jongen van 2006. 

Terug gaan in de tijd is meestal niet iets waar ik mee bezig ben. 

Sommige zijn in de jaren 80 blijven hangen toen ze hun top prestaties vaak te danken hadden aan die befaamde cortisonen druppels van Peeters uit Belgie.

Het rare is dat die zogenaamde specialisten van de jaren 80  nadien nooit iets meer gepresteerd hebben of zelfs gestopt zijn.

 

Waardeer dit artikel
(2 Stemmen)
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version