Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Het kweekhok is de basis.

Vandaag begint hier het bijlichten van de kwekers alweer hier krijgen ze 12 uur licht per dag en dat is ruimschoots voldoende.

Kijk je moet die mannen toch wakker schudden en vooral met dit donkere weer, is zo vroeg kweken noodzakelijk?? natuurlijk niet.

Voor mezelf begin ik pas half december de eerste eitjes gaan naar Jan.

Ook bij de eerste eitjes van Jan zaten per saldo evenveel bruikbare duiven als bij mijn ronde van 15 dec, wel moet ik zeggen dat er van die eerste gespeende jongen de minste verloren gingen zowel hier als in Friesland.

Die verliezen zijn enigzins te verklaren de jongen die in februari/maart gespeend worden komen eerder buiten dan die winter ronde die blijven langer in het hok hangen.

Een van de voornaamste redenen dat ik de jongen vroeg afspeen zonder ouders is om ze af te harden en het snel alleen uit te laten zoeken.

Je zal verbaast staan de eerste 2 dagen denk je dat ze er allemaal aangaan en dan liggen ze met barstens volle kropjes en hebben ze alles opgegeten wat er ligt.

Dus weer een voorname reden om nooit junioren voer zonder mais aan de pas gespeende jongen te geven ze moeten van meet af alles eten ook de mais.

Ook heeft het vroege afspenen als voordeel dat ze langer in het hok verblijven en beter gewend zijn dus minder verliezen,

Sommige spenen de jongen van hun ouders als ze al door het kweekhok vliegen, kijk zulke jongen zitten de andere dag op het hok en zijn verloren bij elke schrik reactie.

Jonge dieren leert je het best alles zo vroeg mogelijk aan ook het op eigen benen staan en het alleen durven vliegen maar alles daarover zal ik volgend jaar toelichten.

Waardeer dit artikel
(2 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Championsmix. Zomaar uit de oude doos. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version