Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Kampioenschappen

 

Gisteren dus ook weer een mail van iemand met een top jonge duif maar hij was niet bij de Pipa rankings te vinden wat hij dus terecht raar vond.

Ik heb de beste man uitgelegd dat er maar weinig kampioenschappen eerlijk verlopen, als ik alleen bij mezelf kijk heb ik bij de jonge duiven op 5 verschillende competities de 1e asduif met 5 verschillende duiven dus rara wat is nou je beste jonge duif.

Ook bij die Pipa rankings en Olympiade zouden ze de nalijn niet mee moeten laten tellen, je ziet gewoon dat de duiven die op de nalijn gespeeld worden 10 keer beter presteren als in het normale programma.

Op de nalijn is er simpelweg een gebrek aan tegenstand vaak wat kale late jongen en overnacht spelers die er al hun jongen op kieperen zonder te klokken.

Maar die uitgekookte kampioen laat alles links liggen en komt daar met zijn allerbeste duiven en maakt er het mooie weer. 

Zelf speel ik geen nalijn alleen de tussen vluchten, als we geen spel hebben met de jongen speel ik wel nalijn ongeveer 2 x per jaar.

Vaak word dan alles opgerold en de nalijn spelers van voorgaande weken worden dan weggevaagd, een duidelijk gebrek aan concurrentie dus.

Om op de Pipa rankings terug te komen en dan heb ik het ook over mijn beste jong van Nederland, die is 2 x op de tussen vluchten op de nalijn gespeeld en vroeg geklokt.

Ik weet zeker dat als bij al die beste duiven op de Pipa rankings of die Olympiade gangers de nalijn weg gelaten word je een heel andere uitslag krijgt, een van de sterkste tegen elkaar zoals het hoort en zoals het zou moeten zijn.

Daarom moet de NPO en KBDB naar duidelijke richtlijnen en een kampioenschap maken over alle te spelen vluchten per categorie, bijvoorbeeld iedereen hetzelfde aantal vluchten en km en dan een aftrekvlucht en verders alle kampioenschappen vergeten.

Ook in Belgie is er nog werk natuurlijk, de nationale kampioenschappen zoals ze nu zijn kan ik niet serieus nemen zolang men zelf in dient te sturen.

 

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version