Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

De kwekers zijn gekoppeld.

 

De kweekduiven zitten alweer bij elkaar (voor 3 dagen) 24 koppels en 8 voedsters daar moet het mee gebeuren en dat zijn er meer dan genoeg, de kweekstal is flink verjongt 8 zomerjongen 2017 erbij en enkele bewezen vliegers.

Ook in het kweekhok moet je selecteren en verversen en er voor waken dat het geen bejaarden huis word.

De oudste kwekers zijn hier 2 van 2011 en ook nog 2 van 12 en 4 van 13 de rest jong spul, ook op het vlieghok 95% jaarlingen, kijk een jaarling kan nog eens uithalen iets wat een oude niet zo snel meer zal doen.

En voor de dagfond dan?? in 2014 hadden we de eerste 3 dagfond vluchten met amper 1100mpm en won ik alle 3 de keren teletext met een jaarling.

Als het goede duiven zijn en ze zijn in orde hoef je niet van de tegenstand wakker te liggen of het nu 100 of 700 km is, ik heb nog nooit gelooft in afstand geschikte duiven het heeft vaak alleen te maken met voeding en gezondheid en kwaliteit.

De selectie is hier op alle vluchten je mannetje kunnen staan. Daarom is het jammer dat we met de jongen niet verder kunnen dan enkele malen 500km en eigenlijk niemand de ballen heeft om die grens aan te vechten.

De 500km vluchten voor de jongen waren vroeger de selectie vluchten die daar kop konden winnen en bij de asduiven stonden dat was de toekomst. 

Ook hoop ik in de nabije toekomst dat de KBDB en de NPO enkele malen samen kunnen concoursen zodat we onze duiven direct kunnen meten met de Belgen.

En natuurlijk geld ook daar dat er goede zitten( op de ene plaats meer dan op de andere), maar ook enorm veel slechte daar kunnen inmiddels veel Nederlanders over mee praten die er een massa geld achter lieten.

Ook ik heb er een massa gehaald ver over de honderd in al die jaren en op een uitzondering na (Maximus bijvoorbeeld) waren de meeste geen versterking, de beste komen nog van goede vriend Peter van Oerle.

Ik moet wel zeggen dat ik ze daar zelf uit mag zoeken en er al 3 x een  1e asduif in het samenspel gehaald heb, vooral de duiven van de lijn Johhny Jonckers doen het hier goed, ook dit jaar weer een goed jong kruising dochter Supperrossi x broer Rudy 504 Jonckers.

 

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
Nog meer nieuwsartikelen: « Top koppels. Kampioenschappen »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version