Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Top koppels.

 

Zo als ik al eerder aangaf komen goeie uit goeie iets waar ik tijdens het koppelen altijd rekening mee hou, in het geval van de beste jonge duif vitesse van de Pipa rankings ( Maximal Rocket) zal ik hier eens dieper op in gaan. De vader van die Maximal Rocket is een directe zoon van Maxi ofwel de 1e Nationaal Argenton van Frans Maris Itegem.

De moeder van Maximal Rocket is een zomer jong uit Blue Rocket die won zelf de 4e Nationaal Orleans met 1100mpm en is vader van 2 Npo winnaars en grootvader van 3 npo winnaars.

Die moeder van Maximal Rocket  was een vrij laat zomerjong niets van bijzonders wat grote betreft haar nestzus was 10 keer mooier maar moet haar eerste bruikbaar jong nog geven, terwijl zei vorig jaar als laatje de 2e npo Orleans gaf.

Wat ik dus al vaker aangaf wat kweken betreft gaat het niet altijd om het uiterlijk maar om wat erin zit, vandaar dat ik hardop moet lachen met alle duivenkeurders van deze wereld.

Dit jaar dus werd ze gekoppeld aan Maximus (ook al vader van de 1e Brabant 2000 met een andere duivin.)

Ik heb er dus 6 jongen van gekweekt 1 koppel is naar Jan gegaan en daar zat dus Avatar bij ofwel de 1e Npo Quevrain 13.331d in Friesland.

Maximal rocket 17/984 word dus beste jonge duif van Nederland, haar nestzus 17/985 word 6e asduif Brabant 2000 en een andere zus wint de 9e Pont Maxcence 11.477d.

Ook is er een zomer jong verhuist naar Maarten Huijsmans die er vast iets uit gaat kweken. En nee ze gaan in 2018 niet op elkaar mijn kweek strategie is dat ik enkel geloof in goede kweekduiven en niet in goede kweekkoppels. Ook super kweker SuperRossi krijgt elk jaar andere partners.

 

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version