Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Voor Koppelen

 

Hier worden de kwekers dit weekend ingeent tegen pmv en krijgen gelijk hun enige geeltablet voor een jaar + luisdruppel ik gebruik die van Schroeder, het lijken wel de enige luisdruppels die er zijn met een goede werking.

Volgende week 10 november worden ze bijeen gezet voor enkele dagen en daar maak ik geen probleem van ik zie altijd dan pas welke koppels er tegen elkaar gaan, omgekoppeld worden ze elk jaar een kwestie van nieuw talent ontdekken.

Ook dan pas zie ik waar ik van ga kweken vaak zie je na enkele dagen aan een koppeling dat het klopt ja of nee en daar word van gekweekt, er zitten 30 koppels maar dat wil niet zeggen dat ik uit alle 30 daadwerkelijk kweek.

Het is meerdere jaren voor gekomen dat ik in een zomerjong een rots vast vertrouwen had en dat het daadwerkelijk zo was. Dus na 3 dagen bijeen haal ik ze uit elkaar en dan 14 dagen later gaan ze bij elkaar en zie je dat ze elkaar goed kennen zonder vecht partijen.

De leg verloopt dan meestal vlot, duiven die in de verkeerde bak vliegen keer op keer in vlieg of kweekhok zijn hier toch geen lang leven beschoren dat is gewoon een kwestie van stomheid zullen zelden je beste worden.

Alle duiven eten eenmaal daags ook de kwekers krijgen pas 2 maal daags eten als er jongen zijn, bij de vliegers is dat eind februari.

Eenmaal daags gaat perfect 12 maanden per jaar maar dan moet je ze in de avond wel op je gemak afvoeren met een goede veelzijdige mengeling de Championsmix bijvoorbeeld.

Trouwens heel wat topspelers hebben een eigen mengeling daarbij denk ik aan Koopman,Verkerk van Denabeelen,A.S. en noem maar op ook hun geloven niet in seizoen gebonden mengelingen maar in een goed uitgebalanceerde mengeling. 

Kijk 12 maanden per jaar dezelfde voeding is beter voor het darmgestel dan elke keer wat anders de duiven moeten daar toch elke keer aan wennen.

Elk jaar win ik wel van die voerbonnen in het verleden gaf ik die zakken aan de voedster duiven maar de helft aten ze niet eens op, tegenwoordig geef ik die bonnen gewoon weg.

Ook in het water doet men best niets een duif heeft toch een bepaalde hoeveelheid water nodig en vaak zie je dat er iets in zit dat er minder gedronken word, zoiets is gemakkelijk uit te testen met een maat beker kieper er maar iets van een medicijn of bijproduct in en je zal verstelt staan.

Hier gaat wel om de dag Naturaline met knoflook in het water het gehele jaar door dus de duiven zijn dat gewoon ze weten niet beter maar dat is ook het enige, Sedochol geef ik dagelijks in de rui daarna niet meer maar wel op het voer.

Waardeer dit artikel
(2 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Kweekseizoen 2018. De winter maanden »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version