Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Hou het simpel.

 

Binnenkort beginnen de beurzen weer (Kassel is al voorbij inmiddels) ongekend wat er dan weer aangeprezen word aan bijproducten,mengelingen en medicatie.

Jaren ben ik ook in die valkuil gesprongen en geloofde alles wat aangeprezen werd maar met de jaren kwam het verstand en ging ik steeds meer beseffen dat het meeste nutteloos is.

De enige producten die ik nog gebruik zijn Voederolie en Naturaline en Sedochol wat medicatie betreft steeds minder.

Dit jaar tijdens de kweek en de eerste week van het vliegseizoen bij de dierenarts op controle geweest enkele hadden een lichte tricho besmetting maar ik heb toch besloten om er niets aan te doen, natuurlijk ben ik niet voor een gat te vangen en ging ik enkele maanden later met dezelfde duiven die voordien tricho hadden nog eens op controle en nu was er niets meer te vinden.

Dus een lichte tricho besmetting of one eye cold of adeno kan vanzelf verdwijnen en de gele druppels dan?? ik heb ze geprobeerd maar ook dat nooit meer een goede verzorging een uitgebalanceerde mengeling met zoveel mogelijk verschillende granen en zaden (Champions/Npo mix) moet volstaan om een goed seizoen te hebben en anders licht het aan de inhoud van het hok, in een slecht hok geloof ik ook niet in een overbevolkt hok met rotzooi erin wel.

En ik heb het al vaker aangehaald en ik heb zeker het wiel niet uitgevonden sommige geloven overal in maar alles valt of staat met goede duiven een goede verzorging en regelmaat, ook wat voeding betreft 12 maanden hetzelfde voer lijkt mij beter dan al maanden iets anders (of net als bij sommige alle dagen) de duiven en vooral hun spijsvertering moet daar aan wennen.

Vroeger gaf men veel knoflook of dovenetel thee ook dat was niet het wondermiddel maar nog altijd beter dan alle dagen het water te laten verkleuren met allerlei medicijnen of bijproducten.

Waardeer dit artikel
(3 Stemmen)
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version