Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

 

Bovenste zin slaat op meerdere dingen je kan dit jaar zo goed gespeeld hebben maar dat zegt niets over volgend jaar, ook zijn er genoeg liefhebbers die vroeger bij de beste behoorde en volgens zichzelf horen ze daar nog bij terwijl ze amper blad meer kunnen raken bedrijfsblindheid??

Sommige hebben het in de vingers die verkopen alles en staan binnen no time terug, wel erbij gezegd dat ze tijdens hun zogenaamde totale verkoop nog een paar honderd duiven gestald hebben op andere plaatsen waar ze na hun verkoop alweer uit verder putten.

Ook zijn  er van die verkopingen die hun oude troep opruimen en de laatste lichting niet in verkoop zetten kwestie van snel incasseren maar daar staat iedereen vrij in maar omdat nu om de paar jaar te doen is een beetje schaamteloos vind ik.

Nee een echte liefhebber die het in zijn vingers heeft die heeft dat op alle fronten in de kweek en in het vliegseizoen, kijk je beste duiven zal je toch zelf moeten kweken elk jaar je kan moeilijk 10 bruikbare duiven per jaar ergens kopen.

Dus de toekomst begint bij het samenstellen van de kweekkoppels ik heb dan ook nooit enig geloof gehad in die gasten die vrij laten koppelen ik weet niet hoe serieus we zulke mensen moeten nemen als duivenliefhebber of is het zand strooien in de ogen van anderen.

Het begint in de kweek met de goede tegen de goede hier compenseer ik alleen groot op klein en zelden vuil blauwe op vuil blauwe of bont op bont dat gaat gegarandeerd ten kosten van de pluimen.

Ook kijk ik naar de lijnen sommige lijnen kruisen goed op elkaar hier is dat de Witbuik lijn op de Rocket lijn, daarbij kijk ik ook naar lichte inteelt maar wel met een generatie er tussen dus de ouders van de doffer kan perfect op dezelfde grootouders van de duivin.

Hier word ook altijd een bewezen vlieger of kweker gezet op een een onbevlogen duif uit een topkoppel maar dan moet die me wel 100% aan staan voor hij op de kweek gaat, hetzelfde gaat op voor de vliegers die naar de kweek gaan minimaal teletext 1e asduif in groter verband en zeker een 1e prijs in groter verband.

Vliegers met een karren vracht aan kop prijzen maar zonder 1e prijzen in het spel wat volgt op het vereniging spel komen hier niet op de kweek,wat erin zit kunnen ze doorgeven zit het er niet in komt het er ook bijna nooit uit uitzonderingen daar gelaten.

Waardeer dit artikel
(0 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « 25 oktober. Hou het simpel. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version