Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Kwekers.

 

De kwekers zitten zo goed als weer in hun zondags pak ik verbaas me er elk jaar weer over hoe snel die door de rui heen zijn terwijl ze toch tot eind juli gekweekt hebben, ook de winterjongen ruien stevig of het aan de paratyphus kuur ligt weet ik niet maar het lijkt erop dat ze wel sneller in de rui schieten.

Het seizoen is net afgelopen maar toch start het ook zomaar weer over een 7 tal weken zitten er toch overal weer veel duiven gekoppeld, ook de nieuwe vlieg richtlijnen van de Npo gezien er kan gespeeld worden tussen eind juni en de 3e week september kijk dat is duivenspel.

Nu is het aan de vliegcommissie en afdelingen om er voor te zorgen dat er mooie vluchten komen ook moeten er veel afdelingen rekening mee houden dat de 500km grens voor jongen centraal in de afdeling ligt.

Persoonlijk zou ik gewoon een vliegprogramma maken van eind juni tot de 3e week september met 3 aftrek vluchten voor de kampioenschappen (ook de nationale kampioenschappen) zodat niet iedereen zich bezwaard voelt om elke vlucht te spelen dan is iedereen tevreden.

Whzb en de Nationale kampioenschappen moeten ook nodig met duidelijke spelregels komen zo het nu is lijkt het wel dat er in de westkant van Nederland alleen soepduiven zitten alles zit namelijk in de oostkant dus iets aan de reken formule klopt er niet.

Waardeer dit artikel
(0 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Wat een bende. 2018 »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version