Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Wat zijn Goeie duiven?

Kijk goede duiven is een breed iets voor sommige zijn dat duiven die regelmatig prijs winnen voor mij zijn dat duiven die naar de 1e kunnen spelen.

Kijk iedereen weet dat kampioenschappen me bitter weinig zeggen niet altijd de beste speler word kampioen natuurlijk,vaak zie je dat ze de punten uit rayons halen terwijl een kampioen weggespeeld word door iemand uit een andere rayon indeling die nergens in geen een gezamenlijk kampioenschap voor komt.

Ook bij WHZB lijkt het wel dat er onder de rivieren vaak soep duiven zitten ook dat heeft weinig te maken met terechte kampioenen maar vaak met de bereken formules.

Nee geef mij maar de asduif kampioenschappen dat zijn de enige nog enigzins betrouwbare kampioenschappen maar ook die ontkomen niet aan bereken formules uit rayons, dus in principe zijn de rayonkampioenschappen of uit vereniging of samenspel nog het eerlijkst.

Om terug te komen op goeie duiven dat heb je ook als duivenmelker in de hand we zijn nu eind september en 2018 is voor mij nu begonnen alle hokken open en zoveel mogelijk zuurstof erin laten bij droog weer. De belangrijkste basis dingen een tricho tablet voor alle duiven een Paratyphus kuur + enting direct na de laatste vlucht, na deze kuur de hokken grondig zuiver zetten en in spuiten met Vircon S.

Broedschalen en manden reinigen en dan is het eind september, begin oktober zitten alle duiven op het hok waar ze in 2018 op gaan vliegen ook gaan ze begin oktober weer los enkele malen per week.

Half oktober volgt hier de Paramixco enting + luisdruppel. De grove selectie gebeurd hier de dag van de laatste vlucht duiven die niet voldaan hebben aan mijn verwachtingen of waar ik geen heil in zie gaan er dan gelijk uit, wel heb ik dit jaar een probleem ik kan 24 koppels zetten maar er zitten nog een 36 duivinnen oud en jong die voldaan hebben bij de doffers 28 dus die eind selectie zal pas beginnen tegen de koppeling van de vliegers eind januari dan zal de rui uitmaken wie blijft en wie niet.

Ook is het zaak om na die belangrijkste basis kuur zoveel mogelijk van allerlei medicatie af te blijven en de natuurlijke weerstand te verhogen door de darmen te verzuren, hier gebeurd dat met Naturaline in het water Sedochol op het voer waarom deze produkten?? simpel ze kosten weinig.

Andere producten zullen vast net zo goed zijn of zelfs beter maar ik geloof niet in wondermiddelen wel in goede duiven een goede verzorging en een goede veelzijdige mengeling die het gehele jaar gegeven kan worden.

En hokken dan?? een hok waar jezelf niet graag op bent is voor de duiven ook niet goed als je in een hok stapt ruik je gelijk of het een goed of slecht hok is, de meeste hokken zijn slecht door overbevolking of door vocht maar vaak door de inhoud want wat zijn er een boel slechte duiven op de wereld duiven die zoal door hun bouw of pluim niet in een goed hok thuis horen.

Waar moeten goede duiven dan aan voldoen?? vroeg op de antenne vallen is hier het eerste vereiste zachte pluim het 2e en een goed gesloten gestel het 3e ook kleur of bouw zijn persoonlijke voorkeuren al zie ik liever een duif met een langer borstbeen dan een blok met een kort lijf en een kort borstbeen waarbij je 2 vingers kunt leggen tussen eind borstbeen en begin stuitbeentjes.

Waardeer dit artikel
(0 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Laatste vlucht Friesland Vircon S »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version