Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Verziekt.

Zaterdag de vlucht der vluchten jammer genoeg ben ik nog bij de jongste categorie die daar nooit van heeft kunnen genieten omdat ze hem al afgeschaft hadden voordat ik de duiven en mogelijkheden om er te pieken. Nu dus een slap aftreksel Orleans 445km het lijkt een keer een vlucht met een kopwind te worden tenminste als ze hem durven lossen en niet als angst hazen uitwijken naar de zondag en de vlucht in gaan korten.

Gisteren hoorde ik van de plannen van E.D. van het Npo om alsnog in augustus te gaan starten met de jongen en hun waan idee dat ze vorig jaar lanceerde uit te voeren dus het verzieken van het jongen duiven programma die E.D. zou beter moeten weten net als onze nieuwe voorzitter die ook in dezelfde valkuil lijkt te vallen van ja knikken in plaats van veranderen.

Wat dat betreft zouden Brabant 2000, Zeeland, Oost-Brabant, de Kuststrook en Zuid-Holland en zelfs Limburg de koppen bij elkaar moeten steken en een wilde bond op moeten richten net als het vroegere ZNB bijvoorbeeld.Kijk de wagens loods en geld hebben ze al hun eigen vlieggebied en vluchten inrichten lijkt me niet zo moeilijk verder met het Npo hmm dan zal er echt wel verandering moeten komen maar niet deze gedachten gang als van mensen als E.D.

En over verliezen nog dit ik heb met heel wat top jongen duiven specialisten contact en ook hun kweken genoeg vaak alleen uit hun allerbeste en ook bij hun is de selectie bikkelhard op kwaliteit en gezondheid, bij hun vallen de verliezen mee ze selecteren de minderen op voorhand uit beginnen op tijd met de opleiding en voorbereiding en hebben de jongen vanaf dag 1 gezond.

Bovenal hoor je hun niet klagen en jammeren als er duiven verloren gaan ze zien dat eerder als een zegen meer plaats op het hok en zuurstof in het hok.

Maar ook hun weten dat ze elk jaar amper 10% bruikbare duiven kweken ook liggen hun er niet van wakker of ze elke zaterdag alles weer terug hebben, nee alleen van de duiven die kop of 1 op 10 gespeeld hebben daar kunnen ze mee verder.

Bovenal komen zij het minste bij de dierenarts van allemaal.

Waardeer dit artikel
(3 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « TT Referenties. 2018! »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version